Najbolji srpski trkači na “Nebeskoj stazi” Sićevačke klisure

Najbolji srpski trkači na “Nebeskoj stazi” Sićevačke klisure

Drugo od pet kola Državnog prvenstva Srbije u planinskom trčanju održano je u Sićevačkoj klisuri, gde su se okupili najbolji domaći takmičari. Ekipno su najbolji bili Kragujevčani, drugi su bili Kruševljani, dok je domaći Mosor završio kao treći najbolji klub.

Bilo je prijavljeno 99 trkača, na samoj trci je nastupilo njih 87, dok je 81 takmičar i završio ovu trku. To je veliki uspeh, priča načelnik Planinarsko-alpinističkog kluba Mosor Vladislav Cenić, s obzirom na to da je staza bila izuzetno teška – skoro 30 km duga i sa usponom nešto većim od 1.400 m.

Svi takmičari su bili prezadovoljni kako markacijom, tako i osveženjem na stazi i samom stazom. Najvažnije je da se pojavio najveći broj najboljih planinskih trkača u Srbiji. Bila je i jedna Poljakinja, ali ona se takmičila za srpski klub – rekao je Cenić.
67419960_2062273524079921_6463758951065321472_n
U muškoj konkurenciji Darko Živanović i Nenad Živković stazu su prešli za manje od 3 sata, s tim što je Živanović bio brži. Treći je bio Miloš Rondović, član Mosora koji je prošle godine osvojio Kup Srbije i Master kup Srbije u trekingu. U ženskoj konkurenciji slavila je Snežana Đurić, koja je za svega stotinku bila brža od drugoplasirane Nevene Rajković. Treća je bila Maja Milosavljević.

Ekipno je slavio klub Gora iz Kragujevca, vicešampion je postao Jastrebac iz Kruševca, a treći organizator niški Mosor.

 

Izvor: JUŽNE VESTI