Награде за најбоље историчаре

Савез потомака ратника Србије 1912-1920. године доделио је медаље и захвалнице ученицима школа са подручја општине Нишка Бања који су остварили најбоље резултате на такмичењу из историје српског народа од 1912. до1920. године. Медаље и захвалнице добили су ученици осмог разреда Основне школе „Иван Горан Ковачић“ у Нишкој Бањи – Никола Миленковић, Јована Ђорђевић, Андрија Митић и Ђорђе Ђорђевић. Ученицима је награде уручио председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић, док су представници Савеза награде уручили директорима школа чији су ученици учествовали на такмичењу.

Такмичење из историје Савез потомака ратника Србије организује поводом стогодишњице Балканског и Првог светског рата. Представници Савеза најавили су да ће предстојећег викенда бити одржано градско такмичење из историје, како за основце, тако и за средњошколце из девет нишких средњих школа.

Председник ГО Нишка Бања Зоран Видановић истакао је да општина Нишка Бања подржава све акције које имају за циљ да се младе генерације упознају са славном и богатом историјом својих предака. Видановић је изјавио да ће општина Нишка Бања помоћи Савезу потомака ратника Србије у организацији студијског путовања на Зејтинлик за ученике који су показали најбоље резултате на општинском такмичењу.

Коментари су затворени.