Nagrade za najbolje istoričare

Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine dodelio je medalje i zahvalnice učenicima škola sa područja opštine Niška Banja koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju iz istorije srpskog naroda od 1912. do1920. godine. Medalje i zahvalnice dobili su učenici osmog razreda Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji – Nikola Milenković, Jovana Đorđević, Andrija Mitić i Đorđe Đorđević. Učenicima je nagrade uručio predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović, dok su predstavnici Saveza nagrade uručili direktorima škola čiji su učenici učestvovali na takmičenju.

Takmičenje iz istorije Savez potomaka ratnika Srbije organizuje povodom stogodišnjice Balkanskog i Prvog svetskog rata. Predstavnici Saveza najavili su da će predstojećeg vikenda biti održano gradsko takmičenje iz istorije, kako za osnovce, tako i za srednjoškolce iz devet niških srednjih škola.

Predsednik GO Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da opština Niška Banja podržava sve akcije koje imaju za cilj da se mlade generacije upoznaju sa slavnom i bogatom istorijom svojih predaka. Vidanović je izjavio da će opština Niška Banja pomoći Savezu potomaka ratnika Srbije u organizaciji studijskog putovanja na Zejtinlik za učenike koji su pokazali najbolje rezultate na opštinskom takmičenju.

Komentari su zatvoreni.