Godišnji koncert KUD „Ostrovica“

Najmlađe kulturno-umetničko društvo sa područja opštine Niška Banja, KUD „Ostrovica“ iz Ostrovice proslavilo je mimulog Uskrsa dve godine postojanja. Tim povodom u Velikoj sali Doma kulture u Ostrovici članovi ovog društva održali su veliki godišnji koncert, a gost na koncertu bilo im je KUD „ORO“ iz Niša i izvorna grupa „Kovilje“ iz Vukmanova. Pred prepunom salom Doma kulture folklorci iz Ostrovice, Niša i Vukmanova pokazali su svoje umeće u izvođenju igara iz Šumadije, Homolja, Leskovca, Požarevca, Mačve.. Osim u igrama, publika je mogla da uživa i u narodnim pesmama koje su izveli gosti iz Vukmanova.

Koreograf KUD „Ostrovica“ iz Saša Milojković istakao je da su za samo dve godine postojanja društva, deca iz Ostrovice uspela da nauče veoma zahtevne spletove igara iz različitih krajeva naše zemlje. „Bilo je potrebno dosta truda i rada da bi deca savladala osnovne korake, ali se upornost isplatila jer smo dobili odlične igrače. Biće potrebno još mnogo učenja, ali društvo planira da nastavi da ozbiljno radi, da okuplja mlade iz Ostrovice i organizuje koncerte“, izjavio je Milojković i podsetio da KUD „Ostrovica“ okuplja osnovce i srednjoškolce, ali i decu koja još nisu pošla u školu. Milojković je na koncertu podelio zahvalnice svim članovima kulturno-umetničkog društva „Ostrovica“ i svim pojedincima koji su pomogli rad društva.

Svoj doprinos proslavi dve godine postojanja KUD „Ostrovica“ dalo je i Udruženje žena „Srce“ iz Niške Banje koje je u Domu kulture organizovalo izložbu ručnih radova.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.