НАГРАДА НА ТРЕЋЕМ САМИТУ БАЊА БАЛКАНА

Србија је од 5. до 8. Септембра 2013. године била домаћин најважнијег догађаја у здравственом туризму, ТРЕЋЕГ САМИТА БАЊА БАЛКАНА,  на коме се окупило десет земаља, из региона и окружења. Саветовања, едукације, размена искустава, примери добре праксе и договори су пут ка спајању медицине и туризма, брисања границе између одмора и лечења.

Бање су важан сегмент природних лепота и велика развојна шанса Србије, која проистиче из чињенице да половину туристичког промета Републике Србије чини здравствени, односно бањски туризам.

Председник Удружења бања Србије др Дејан Станојевић на отварању Трећег самита бања Балкана уручио је признања за дугогодишњи успешан рад члановима који ове године прослављају јубилеј, а имају велику заслугу што је наша балнеологија у врху европских бања. Овогодишњи добитник овог значајног признања за 50 година организованог бављења туризмом и статуса бање је и Општина Нишка Бања. У име Општине Нишка Бања признање је примио председник Скупштине општине мр Саша Јовановић, који је том приликом истакао да је ово признање досадашњег рада општинског руководства, Управе, Института „Нишка Бања“ и свих туристичких радника са територије општине али и велика обавеза да се у наредном периоду снажнијим домаћим и страним инвестицијама обогати туристичка понуда Нишке Бање.

Коментари су затворени.