МТБ Трофеј КОНСТАНТИН

Бициклистичка трка МТБ Трофеј Константин одржана је 08.06.2014. на обронцима Суве планине са стартом и циљем у центру Нишке Бање. На МТБ трци која се по први пут организује у Нишу наступило је преко 100 лиценцираних и нелиценцираних такмичара из Србије и Црне Горе. Такмичари из различитих категорија, од 6 па до преко 50 година опробали су се на кружној шумској стази дужине 4300 м пред великим бројем љубитеља бициклизма. Стаза уредјена специјално за ово такмичење побрала је симпатије учесника који нису крили задовољство и назвали је једном од најизазовнијих и најбоље обележених стаза у региону са сјајном природом и великим потенцијалом за развој планинског бициклизма. Иако се по први пут организује, ова трка је привукла и најзначајнија имена српског и црногрског бициклизма. 
Репрезентација Црне Горе, Бојан Дјурдјић, бициклиста крагујевачког Радничког, вишегодишњи првак Србије и неколико пута победник Балканског шампионата, Алекса Марић из Црвене Звезде, Ивана Костић из Орловца-Црна Трава само су нека од значајнијих имена која су обележила ову трку и допринела њеном значају и тежини.
Прво место у категорији Елита заузео је Бојан Ђурђић (Раднички Крагујевац) са стартним бројем 1, након њега кроз циљ је прошао Алекса Марић (Црвена Звезда), док је треће место припало Демиру Мулићу, црногорском репрезентативцу. Прва у категорији Wоман Елите била је Ивана Костић (Орловац Црна Трава), другопласирана Николина Деспотовић из Црне Горе и на трећем месту нашла се Јована Вуковић из БК Фанатик – Нови Сад.

Остали резултати по категоријама:
* У-23: 1.Демир Мулић (Црна Гора), 2. Игор Ђапић (Црна Гора),3.Дејан Ђолић (Прогресив)
* Јуниори: 1. Армин Мулић (Црна Гора), 2. Милија Гојак (Црна Гора), 3. Александар Станић (БК Цицлеманиа)
* Јуниорке: 1. Милица Рајковић (Орловац Црна Трава), 2. Марија Рајковић (Орловац Црна Трава),
* Кадети: 1. Стефан Бајчета (Црна Гора), 2. Далибор Цановић (Црна Гора), 3. Никола Гвозденовић (Раднички Крагујевац)
* Млађи кадети: 1. Ријад Горчевић (Црна Гора), 2. Санед Ибрахимовић (Нови Пазар),3. Ерсин Ибрахимовић (Нови Пазар),
* Мастерси: 1. Александар Марић (Раднички Крагујевац), 2. Горан Ристић (Орловац Црна Трава), 3. Владимир Станар (БК Цицлеманиа Зрењанин)
* Хоббy спорт: 1. Мирољуб Недељковић (Лед Цирцле Врање), 2. Давид Јовановић (Железничар МБН), 3. Душан Кулић (Железничар МБН) 
* Хоббy фан: 1. Душан Цветков (Бике М, Пирот), 2. Владета Манић (Бике М, Пирот), 3. Братислав Ђорђевић (Бике М, Пирот)
Поред већ познатих балканских имена у МТБ, значајне резултате постигла је Репрезентација Црне Горе састављена од бициклиста из Бијелог Поља, Никшића и Бара који су освојили 9 медаља и исто толико пехара. Да је најбољи бициклиста Црне Горе, Демир Мулић, у категорији „Елите“ успео да победи вишеструког Шампиона Балкана, сада професионалца у Профи континенталном клубу „САЛЦАНО“ из Истамбула – Бојана Ђурђића и такмичара „Црвене Звезде“ Алексу Марића, успех црногорске екипе био би стопроцентан. 
Награде су победницима додељене по МТБ правилнику Србије, док су за три првопласирана такмичара у свим категоријама биле предвиђене медаље и пехари.
Представници Бициклистичког Савеза Србије који су присуствовали трци, задовољни су оствареним резултатима и представљају Нишку Бању као дестинацију са великим потенцијалом за развој брдског бициклизма, ал и осталих видова екстремних спортова и рекреације. 
Посетиоце који су уживали у вожњи и свом викенд одмору одушевио је гест једног од чланова БК „Бике М” из Пирота који је након трке на очиглед свих присутних запросио своју девојку. 
Бициклистичку трку „Трофеј Константин” организовао је БК Константин из Ниша, уз подршку Општине Нишка Бања и Туристичке организације Ниша.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.