Међународни студентски позоришни фестивал – Урбан фест

У периоду од 1.до 5.септембра у Нишу ће бити одржан пети по реду Међународни студентски позоришни фестивал „Урбан фест“ .  Програм ће бити представљен на више локација у граду. Ево шта публику очекује ове године:

Понедељак, 1.септембар, 20:20х; Општина Медијана, свечано отварање фестивала, а потом две представе:
Стенд ап Сербие„, по тексту Јована Јовановића Змаја, у режији Владимира Цвејића, а у извођењу Академског позоришта из Ниша. Представа ће бити изведена  на позорници у парку „Св.Сава“.
Након тога, следи представа „Породичне приче“ у извођењу Нове академије уметности из Београда. Ова представа рађена је по тексту Биљане Србљановић, а у режији Светозара Цветковића и Љиљане Тодоровић.

Уторак, 2.септембар, 20:30х; Општина Нишка Бања, представе: Представа „Ја или неко други“ у извођењу Омладинске сцене КУД Караџић из Лознице, биће одиграна на платоу испред фонтане. Иначе, текст је писала Маја Пелевић, а режија је припала  Мирославу Савићу. Већ у 22:00х, наступиће Драмски студио Крагујевац, са представом „Свињоград“ групе аутора, а у режији Ђорђа Ђоковића и Јоване Мишковић.

Среда, 3.септембар, у општини Палилула, у 20:30 почеће представа „Терапија“ у извођењу ДИС Театра из Бањалуке. Текст за овај комад написала је Тена Штивчић, а режију Душко Станивук и Белинда Божичковић. Представа ће бити одржана на игралишту иза општине. Након ње, у 22:00, следи представа „Лари Томсон-трагедија једне младости“ по сценарију Душана Ковачевића, док је за режију задужен Мирослав Петровић. Ову представу извешће Академско позориште из Крагујевца.

Четвртак, 4.септембар, општина Пантелеј, вртић преко пута општине: 20:30х, почињу „Породичне приче“ Биљане Србљановић, у режији Ангелча Илиевског, у извођењу ФДУ Скопље и ЦК „Бели мугри“, из Кочана (Мак). У 22:00х, присутне очекује представа „Класни непријатељ“ ФУ из Приштине по тексту и режији Најџела Вилијамса и Јовиће Павића.

Петак, 5.септембаропштина Црвени крст: 20:30 „Укроћена горопад“ у извођењу Студиа „БИС“ из Београда, по тексту Вилијама Шекспира, а у режији Јована Љубеновића. Потом следи представа у дворишту Универзитета, која је ван такмичарске конкуренције. Неформала група „Пера Детлић“ из Куршумлије, одиграће „Заједнички стан„, по тексту Драгутина Добричанина, а у режији Сунчице Ивановић и Петра Дикића. Након тога, у 23:30, следи додела награда и свечано затварање фестивала.

 

Коментари су затворени.