Годишњи концерт КУД „Островица“

Најмлађе културно-уметничко друштво са подручја општине Нишка Бања, КУД „Островица“ из Островице прославило је мимулог Ускрса две године постојања. Тим поводом у Великој сали Дома културе у Островици чланови овог друштва одржали су велики годишњи концерт, а гост на концерту било им је КУД „ОРО“ из Ниша и изворна група „Ковиље“ из Вукманова. Пред препуном салом Дома културе фолклорци из Островице, Ниша и Вукманова показали су своје умеће у извођењу игара из Шумадије, Хомоља, Лесковца, Пожаревца, Мачве.. Осим у играма, публика је могла да ужива и у народним песмама које су извели гости из Вукманова.

Кореограф КУД „Островица“ из Саша Милојковић истакао је да су за само две године постојања друштва, деца из Островице успела да науче веома захтевне сплетове игара из различитих крајева наше земље. „Било је потребно доста труда и рада да би деца савладала основне кораке, али се упорност исплатила јер смо добили одличне играче. Биће потребно још много учења, али друштво планира да настави да озбиљно ради, да окупља младе из Островице и организује концерте“, изјавио је Милојковић и подсетио да КУД „Островица“ окупља основце и средњошколце, али и децу која још нису пошла у школу. Милојковић је на концерту поделио захвалнице свим члановима културно-уметничког друштва „Островица“ и свим појединцима који су помогли рад друштва.

Свој допринос прослави две године постојања КУД „Островица“ дало је и Удружење жена „Срце“ из Нишке Бање које је у Дому културе организовало изложбу ручних радова.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.