Канцеларија за младе Нишка Бања учи најмлађе правим вредностима

Канцеларија за младе Нишка Бања учи најмлађе правим вредностима

Канцеларија за младе Нишка Бања једна је од институција која се поред својих активности у области вршњачке едукације, спорта и правилног развоја младих, спровођења радионица на разне теме бави и едукацијом младих у области екологије и заштите природне средине.

„Мале ствари које много значе! Још једна радна недеља. Данас су млади и вредни људи уредили парк у свом насељу, поставили сто поред реке, очистили речиште и направили стазу…“, овако су чланови КЗМ Нишка Бања најавили своју нову акцију путем профила на друштвеној мрежи Фацебоок и тиме, између осталог, скренули пажњу колико је ова област важна за младе људе, не само на територији Нишке бање него и шире, а првенствено за оне који желе да своју околину учине здравијом и лепшом.

Акција је покренута крајем прошлог месеца, у оквиру иницијативе Мрежа младих-Нишка Бања, а са првим чишћењем започело се у насељу Никола Тесла. Добровољци сачињени углавном од младих људи, становника овог дела града, очистили су парк који се налази иза цркве као и терен у Нишавској улици.

Податак вредан помена је и то да се све више младих људи укључује у ове пројекте, а недавно је забележено и да се велики број малолетних лица придружио овој организацији.

Чланови овог удружења се труде да разноврсним пројектним ангажовањима што више младих суграђана на њих утичу на прави начин и науче их да се према својој околини и уопште природи која их окружује опходе са поштовањем.

Општина има слуха за ове младе и брижне људе, па им пружа сваки вид подршке, а један од њих је и улагање 50% средстава у овакве акције, док су за преосталих 50% задужени они сами, јер се на тај начин уче да чувају „нешто своје“ што су сами направили и у шта су уложили труд. Самим тим, када неки младић или девојка својим залагањем обезбеде нову клупицу или садницу околини која их окружује, са већом дозом поштовања и бриге ће се опходити према делу својих руку.

Ово је само једна у низу акција у организацији Канцеларије за младе у Нишкој Бањи, која представља локални сервис младих и успешно делује на овом простору још од 2012. године