Јесењи успон на Соколов камен

Планинарско-алпинистички клуб „Мосор“ и Градска општина Нишка Бања организовали су јесењи успон на „Соколов камен“. У „освајању“ једног од најлепших врхова Суве планине који се налази на 1.523 метара надморске висине учествовало је око 300 планинара из свих крајева Србије.

Био је ово други по реду јесењи успон на „Соколов камен“, а најављено је да ће успон и наредне јесени окупити љубитеље планинарења и природе. Председник Планинарског кулба „Мосор“ Игор Радосављевић каже да је жеља организатора да из године и годину на Сувој планини окупи што више учесника.

„Прошле године смо у успону на „Соколов камен“ имали око 250 учесника, а ове године око 300. Пристигли су нам гости из скоро свих крајева наше земље. Имамо планинаре из Лесковца, Врања, Сурдулице, Зајечара, Смедеревске Паланке, Крушевца, Алексинца и многих других градова. Стаза је средње захтевна и могу да је пређу учесници од 7 до 77 година“, рекао је Радосављевић.

Према речима Радосављевића циљ успона на „Соколов камен“ је да се што већем броју људи представе туристичке потенцијали овог дела Србије.

„Жеља нам је да што више људи упозна Суву планину. Она је једна од најлепших планина у Србији и представља прави бисер како у погледу планинарења и алпинизма, тако и погледу флоре и фауне, јер се на њој могу наћи многе ендемске биљке“, изјавио је Радосављевић и захвалио се општини Нишка Бања на помоћи око организације успона.

У други јесењи успон на „Соколов камен“ планинари су кренули са Бојаниних вода, а манифестацију је отворио председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић.

„Ово је права прилика и прави начин да промовишемо општину Нишка Бања. На подручју Нишке Бање налазе се природна богатства богом дана како за рекреативце и уживање у природи, тако и за спортисте.У сарадњи са планинарским друштвима наставићемо и даље да промовишемо све оно што је лепо у Нишкој Бањи и њеној околини. Овакве акције су и идеална прилика да мештани бањске општине покажу да су гостопримиљиви и да могу пуним srcем да дочекају госте“, нагласио је Видановић.Он је позвао све људе који воле природу да у што већем броју дођу у Нишку Бању и упознају се се са њеним природним лепотама. Видановић је казао да ће се сви житељи бањске општине потрудити да их угосте на најбољи могући начин.

Коментари су затворени.