Ново лице СРЦ „ВРТОП“

Уређењем Спортско-рекреативног центра „Вртоп“ и простора око овог центра, у Нишкој Бањи завршени су јавни радови који су трајали тачно пет месеци. На јавним радовима у Нишкој Бањи било је ангажовано 11 радника, а они су комплетно преуредили СРЦ „Вртоп“. Осим што су очистили дивље депоније око центра, поставили су и нове рефлекторе и ограду. Координатор за јавне радове из Дирекције за управљање и развоје Нишке Бање Дејан Стаменковић истакао је да је1,9 милиона динара укупна вредност јавних радова изведених у 2011. години у Нишкој Бањи, и да ови радови представљају наставак пројекта „Дечији осмех“ који је општина покренула пре неколико година.

„Пројекат „Дечији осмех“ подразумева постављање излетничких комплета и дечијих игралишта на целој територији општине Нишка Бања. За последње три године успели смо да у сваком насељеном месту направимо бар једно дечији игралиште, тако да сада имамо 27 игралишта и излетничких места“, нагласио је Стаменковић.

Председник општине Нишка Бања Зоран Видановић подсетио је да општина Нишка Бања већ неколико година заредом организује јавне радове.

„Учинак радника који су били ангажовани на јавним радовима је евидентан. Од простора који је био урастао у коров, добили смо лепо уређен спортски комплекс који ће ускоро поново бити у функцији. Учинићемо све да у општинском буџету обезбедимо средства да на пролеће поново организујемо овакве јавне радове, јер је овакав начин рада изузетно користан и за саму општину али и за ангажоване раднике. Они су после више година проведених на евиденцији Националне службе за запошљавање, најзад добили шансу да поново раде и да нешто зараде“, рекао је Видановић. Он је истакао да ће уређење СРЦ „Вртоп“ бити настављено и у наредном периоду и то постављањем нове облоге на тениским теренима и изградњом помоћних просторија.

Коментари су затворени.