Јавни час вежбања у Нишкој Бањи

У понедељак, 8. септембра, од 9.45 сати на платоу код фонтане у Нишкој Бањи биће одржан јавни час вежбања, чиме ће бити обележен Међународни дан физиотерапеута.

Физиотерапеути Института „Нишка Бања” демонстрираће вежбе за равне табане, правилно држање тела, координацију покрета, спретност и равнотежу кроз заједнички час, као и шетњу.

– Указаће и на значај физичке активности у лечењу кардиоваскуларних и реуматолошких обољења, превенцију гојазности и шећерне болести, побољшању физичке кондиције и ублажавање психичке напетости и јачању отпорности на стрес било које врсте – поручују из Института.

Делиће се и промотивни материјал о лечењу кардиоваскуларних болесника, лечењу остеопорозе, о заштитним положајима за кичмени стуб…

Јавном часу осим физиотерапеута присуствоваће и сви запослени у овом Институту, као и ученици основне школе „Иван Горан Ковачић” из Нишке Бање и ђаци медицинске школе „Др Миленко Хаџић”.

Међународни дан физиотерапеута обележава се 8. септембра у читавом светуод 1951. године са циљем да се јавности скрене пажња на улогу коју физиотерапеути имају у превенцији, лечењу, очувању здравља и побољшању квалитета живота.

Коментари су затворени.