Изабрано ново руководство ГО Нишка Бања

Конститутивном седницом скупштине општине, Нишка Бања добила је у петак 25. маја ново руководство. Након прве седнице скупштине у новом сазиву, није дошло до значајнијих промена на челу бањске општине. Досадашњи председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић налазиће се на овој функцији и у наредне четири године, а неће бити промене ни председника Скупштине, тако да ће на овом месту бити и даље мр Саша Јовановић. Видановић и Јовановић су се на протеклим изборима налазили на листи „Идемо даље – Зоран Видановић“.

На седници бањске скупштине верификовани су мандати одборника, а као и у претходном сазиву највише одборничких места, овога пута седам, припало је листи коју је предводио Зоран Видановић. Демократска странка ће у новом сазиву имати четири одборника, Српска напредна странка, Уједињени региони Србије и Социјалистичка партија Србије по два, а Народна партија и Реформистичка странка по једног одборника. Нови сазив бањске скупштине за заменика председника Скупштине општине изабрао је доцента др Предраг Стојановић са изборне листе “ Ивица Дачић -Социјалистичка партија Србије. За већнике су изабрани Драгић Стојановић са листе „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије“, Жарко Милошевић са изборне листе Реформистичке странке и Владан Павићевић и Саша Ђорђевић са изборне листе „Идемо даље – Зоран Видановић“. Сва четворица већника налазила су се на овим функцијама и у претходном мандату.

Сва лица које ће у наредном периоду руководити општином Нишка Бања изабрана су гласовима 12 од укупно 19 одборника.

Одборници Демократске странке и Уједињених региона Србије напустили су конститутивну седницу одмах након верификовања мандата одборника незадовољни начином на који је одборнички мандат додељен одборничком кандидату Реформистичке странке, иако је верификациони одбор у коме су се налазили и представници Демократске странке у УРС-а једногласно усвојио извештај којим је потврђено да су сва уверења одборника сагласна са извештајем Општинске изборне комисије.

Коментари су затворени.