Фестивал полена у Нишкој Бањи

Други по реду Фестивал полена одржан је од 27. до 29. априла на централном шеталишту у Нишкој Бањи. Посетиоци фестивала могли су да купе пчелиње производе, првенствено полен и пергу, као и прибор и опрему за пчеларство. Као пропратне манифестације другог по реду Фестивала полена организоване су трибине о пчелињим производима и о актуелним проблемима у пчеларству. Сви заинтересовани грађани могли су да послушају предавање о производњи полена и перге које је одржано у основној школи „Иван Горан Ковачић“ у Нишкој Бањи.

Председник Удружења пчелара „Сува планина“ Чедомир Јовановић подсетио је да организовањем фестивала полена ово удружење означава почетак пчеларске производње, а организовањем фестивала „Бренд мед Сува планина“ означава завршетак сезоне. Јовановић је објаснио да је на овогодишњем фестивалу полена учествовало мало излагача пошто је услов за постављање штанда било да пчелари имају регистроване пчелињаке, да имају ветеринарска уверења и анализе меда, а мали број пчерала из овог краја испуњава све те услове.

Председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић истакао је да је пчеларство развојна шанса бањске општине. Он је нагласио да општина пружа подршку пчеларима и да је веома захвална свим пчеларима који учествују на Фестивалу полена и Фестивалу меда, јер на овај начин употпуњују бањску туристичку понуду.

Организатори Другог „Нишког фестивала полена“ су Удружење пчелара „Сува планина“ и Пчеларска задруга „Сува планина Мед“, а покровитељ је Градска општина Нишка Бања.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.