Еколошки скуп у Поткапини

Под покровитељством Градске општине Нишка Бања у Поткапини у Јелашничкој клисури 27. априла организован је први Еко-скуп. Ова манифестација окупила је чланове Удружења за заштиту Јелашничке клисуре и Суве планине „Натурал вајлд“ (Натурал wилд), Еколошког покрета Ниша, Дечијег еколошког покрета Ниша, Удружења „Биохумус“ из Заплања, и ученике основних школа „Ђура Јакшић“ и „Краљ Петар Први“. Учесници Еко-скупа очистили су Поткапину и поделили пролазницима материјал о значају селекције отпада и рециклажи. Чланови Дечијег еколошког покрета Ниша извели су еколошку представу „Снежана и седам патуљака“.

Александар Живковић из Удружења за заштиту Јелашничке клисуре и Суве планине „Натурал вајлд“ (Натурал wилд) истакао је да ће Ек-скуп бити манифестација која ће сваке године окупљати љубитеље природе, природњаке и ботаничаре. Живковић је нагласио да је циљ скупа да помогне деци и младима да препознају природно богатство којим смо окружени, али и да анимира младе да се укључе у заштиту природног богатства.

Председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић истакао је да се нада да ће Еко-скуп постати традиционална манифестација јер је ово одличан начин да деца и млади схвате да са природом треба да живе и да је чувају. „Младим нараштајима морамо да помогнемо да увиде корист од природе и да схвате да је једини начин да нам природа буде сарадник, да бринемо о њој и да не дозволимо да је неодговорни људи уруше“, рекао је Видановић.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.