„Еколошка Нишка Бања“

У наредних неколико дана у Градској општини Нишка Бања почеће реализација јавних радова на којима ће бити ангажовано 5 особа са инвалидитетом. Јавни радови под називом „Еколошка Нишка Бања“ трајаће 4 месеца, а Национална служба за запошљавање је обезбедила 805.443,40 динара за ту сврху.

У 16 насељених места на територији ГО Нишка Бања постоји велики број локација намењених за одмор и рекреацију, шуме, еколошки поседи, реке, парковске површине, јавне дечије површине и игралишта, спортски терени, зелене површине, излетничка места, стазе здравља. Овим радовима ће се набројана места и локације обновити и уредити чишћењем, пошумљавањем, укланањем отпада и растиња, кошењем, обновиће се постојећи мобилијари, столови, клупице и канте за отпадке. Самим тим ће се очувати природа и животна средина и наведене локације ће се привести намени и ставити на располагање грађанима, туристима и љубитељима природе.

Јавни радови „Еколошка Нишка Бања“ су од изузетног значаја за локалну средину јер се особе са инвалидитетом укључују у свакодневни живот без дискриминације и омогућено им је да сопственим радом зараде средства за живот.

 

 

 

Коментари су затворени.