Делегација ГО Нишка Бања посетила Словенију

Делегација општине Нишка Бања коју су чинили запослени из Општинске управе и ЈП Дирекција за управљање и развој Нишке Бање посетила је крајем октобра словеначку општину Шентјур, а разлог посете била је реализација активности из пројекта „Нишка Бања – бања за младе“. Овај пројекат вредан 2,8 милиона динара општина Нишка Бања реализује заједно са општином Шентјур, а уз финансијку подршку данског програма ЛЕДИБ који је обезбедио 70,5 одсто средстава, односно безмало два милиона динара. Пројекат „Нишка Бања – бања за младе“ има за циљ да помогне развоју екстремних спортова у Нишкој Бањи, побољша њену туристичку понуду и искоришћеност смештајних капацитета, и унапреди рад општинске администрације на пољу подршке развоју спортског туризма.
Током тродневног боравка у Словенији представници Нишке Бање промовисали су бањску туристичку понуду, терене за екстремне спортове и клубове који се баве овим спортовима. Делегација Нишке Бање имала је такође прилику да се упозна са радом Општинске управе Шентјур и Развојне агенције Козјанско, као и са радом, капацитетима и начином туристичке промоције словеначких бања „Терме Чатеж“ и „Терме Олимиа“ и сеоског имања „Новак“.
Помоћник председника Градске општине Нишка Бања и менаџер пројекта „Нишка Бања – бања за младе“ Драган Јовановић, истиче да је промоција Нишке Бање изазвала велико интересовање у Шентјуру.
„Презентација туристичких потенцијала Нишке Бање била је организована у Општинској управи у Шентјуру и у просторијама Развојне агенције Козјанско. На презентацијама смо представили полетне стазе за паралајдин такмичења Коритнику и Сићеву, планинарење у Јелашничкој клисури, планински бициклизам, летњу регату на Нишави, ски и сноуборд такмичења на скијалишту Бојанине воде, и мото крос на Плочама. Највеће интересовање Словенци су показали за Нишавску регату и такмичења у параглајдингу“, изјавио је Јовановић
Према Јовановићевим током боравка у Словенији установљено је да општина Шентјур може помоћи Нишкој Бањи у бољем искоришћењу велнес центра, и у развоју ски центра и етно туризма.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.