Брига о старим и социјално угроженим суграђанима

Градска општина Нишка Бања већ седам година за редом обезбеђује старим и болесним мештанима Нишке Бање помоћ геронтодомаћица, лекара, медицинских сестара, психолога, као и мајстора који отклањају мање кварове у домаћинствима.

Ове године помоћ је приширена и на санацију оштећених кућа у оквиру пројекта „Помоћ у кући социјално угроженом становништву и адаптација оштећених кућа услед временских непогода“.

Пројекат се реализује у сарадњи са Министарством за регионални развој и локалну самоуправу и градским Центром за социјални рад „Свети Сава“.

До 15. децембра, када се пројекат завршава на подручју бањске општине биће санирано шест кућа, и то углавном на сеоском подручју. Ради се о кућама старијих људи који немају никаква примања и налазе се у веома тешком економском положају.

На подручју Општине Нишка Бања 20% становништва је старије од 65 година, а од тога 260-300 особа су социјално и здравствено угрожена категорија којима је стално потребна помоћ и нега других лица. Општина ће настојати да поред пројеката које реализује свеке година формира центар који ће бригу о старим лицима реализовати кроз различите активности везане за здравствене потребе, исхрану старих, помоћ у кући, психо-социјалне потребе.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.