Боље снабдевање Прве Кутине струјом

Заједничким ангажовањем Градске општине Нишка Бања, Дирекције за изградњу града Ниша и Електропривреде Србије протеклог децембра завршена је трафо-станица „Прва Кутина 3“ у Првој Кутини. Захваљујући овој трафо-станици стотинак домаћинстава у Првој Кутини убудуће ће имати уредно снабдевање електричном енергијом.
Директор погона „Југ“ Драгослав Павловић изјавио је да је новоизграђена трафо-станица снаге 250 киловолтампера. „Мештани Прве Кутине који живе у насељу преко реке годинама уназад имали су струју лошег напона, а у зимским месецима тај напон је повремено падао на свега 130 или 140 волти. Сада су добили напон на нивоу европског стандарда од 230 волти, и више ниједан део села у Првој Кутини неће имати проблема са електроснабдевањем“, рекао је Павловић.
Председник Градске општине Нишка Бања Зоран Видановић нагласио је да би у току наредне године проблеми са снабдевањем струјом требало да буду решени у свим местима на територији општине Нишка Бања. „У току 2012. године сигурно ћемо осветлити такозвану „Просечку петљу“, односно улаз у Нишку Бању, а кренућемо и са изградњом мреже ниског напона у Луговима и трафо-станице у Просеку, као и са постављањем прикључног кабла у Улици „25. мај“ у насељу Никола Тесла. У наредној години радићемо такође и трафо-станицу у насељу Никола Тесла на Радикинском путу и трафо станицу у Јелашници, у делу села села који се назива „Рудничка колонија“, рекао је Видановић.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.