Бетонски цевовод у Јелашници

Мештани Јелашнице више неће имати проблем са водом која се слива низ улице и плави дворишта и куће. Дуж улица са великим нагибом постављене су бетонске цеви које ће прикупљати све атмосферске падавине, али ће омогућити и проширење коловоза. За набавку цеви домаћинства у Јелашници издвојила су по 2.000 динара, а житељи учествују и у њиховом постављању. Акцију мештана подржала је општина Нишка Бања обезбеђивањем средстава неопходних за куповину целокупног неопходног материјала и ангажовањем грађевинске механизације.
Директор бањске Дирекције Синиша Крстић каже да су поједини мештани Јелашнице показали много добре воље како би проблем са одвођењем кишнице био решен, јер су се и сами укључили у постављање цеви, али су се и одрекли дела својих дворишта како би цеви биле постављене.
Председник општине Нишка Бања Зоран Видановић изјавио је да су мештани и општина покренули акцију јер више нису могли да чекају да средства за ту намену буду обезбеђена из градске касе.
„Јелашница је једно од највећих села у нишком крају, а протеклих година је била потпуна запостављена у Програму уређења сеоског подручја. На жалост, сличан третман имају и остала села на подручју бањске општине и због тога намеравамо да им поново вратимо статус месних заједница. Тако организовани, мештани у сеоским срединама моћи ће да завршавају многе мале, али за њих важне послове, а општина ће им помагати колико је то у њеној моћи“, рекао је Видановић.
Он је нагласио да ће наредних месеци цеви за одвођење атмосферских падавина бити постављене и у осталим местима на подручју општине Нишка Бања, а биће завршено и уређење сеоских водовода.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.