ГО Нишка Бања приступила асоцијацији A.V.E.C

Мрежа А.В.Е.Ц (Аллианце де Виллес Еуропéеннес де Цултуре) је формирана 1997. године као Европска мрежа историјских градова и округа са заједничким циљем успостављања Европског региона заснованог на поштовању културе кроз материјално и нематеријално културно наслеђе, које представља идентитет градова и региона.

Градска општина Медијана и Град Ниш, су од 3. до 6. априла били домаћини Генералне скупштине АВЕС, на којој су се представили градови и општине – кандидати за приступање АВЕС-у, говорећи о својој историји и културном наслеђу. Уз кратку видео презентацију, у име Града Крагујевац присутнима се обратила Славица Ђорђевић, помоћник градоначелника за културу; Нови Пазар представио је градоначелник Мехо Махмутовић; у име општине Владичин хан говорила је Соња Маринковић, директор Центра за културне делатности и библиотеке; представник општине Бела Паланка био је Александар Пејчић, заменик председника Скупштине и Нишку Бању и њене потенцијале представио је председник те општине, Зоран Видановић

На Генералној скупштини АВЕЦ, одржаној у сали Скупштине Града Ниша, потписан је Споразум о придруживању мрежи АВЕЦ, а по одлуци чланова Управног одбора АВЕЦ, асоцијацији су приступили и Град Крагујевац, Нови Пазар, општине Бела Паланка и Нишка Бања.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.