Акција чишћења снега

Руководство Градске општине Нишка Бања, радници бањске Општинске управе и неколико десетина мештана Нишке Бање очистили су снег са централног бањског шеталишта, око бањске амбуланте и апотеке, у Улици „Иван Горан Ковачић” и у делу Улице српских јунака која води ка пошти.

Председник ГО Зоран Видановић истакао је да је општина организовала акцију чишћења снега како би обезбедила безбедно кретање пешака и возача у овом туристичком месту.

„Радници „Медијане” и „Горице” су протеклих дана чистили снег у Нишкој Бањи, али не могу да ураде све оно што је потребно. Ово је ванредна ситуација и морамо да уложимо ванредне напоре да би смо је решавали. Морамо сви да се ангажујемо и не можемо да чекамо да неко други то учини уместо нас.

Међутим, много је оних који критикују, а мало је оних који су спремни да узму учешће и да покажу грађански активизам какав је постојао пре много година. Изузетно сам захвалан свим грађанима који су се одазвали позиву општине и помогли да очистимо снег у центру Бање”, рекао је Видановић.

Он је истакао да ће сличне акције чишћења бити потребне и наредних дана, у случају да се временске прогнозе остваре и снег настави да пада. Према његовим речима механизација је протеклих дана очистила најтеже путне правце на подручју бањске општине. „Очишћен је пут до Сићева, као и правац Островица-Равни До, а очекујемо да буде очишћен пут до Бојаниних вода. Што се тиче саме Нишке Бање, све улице су проходне, али има улица, попут Тошкетове и Синђелићеве, које због конфигурације терена тешко могу да се чисте. Видећемо свакако да и у тим саобраћајницама нешто урадимо”, рекао је Видановић. Видановић је овом приликом још једном позвао све становнике Нишке Бање да очисте снег на тротоарима испред својих кућа и дворишта, и тако дају допринос напорима које општина и дежурне службе улажу да обезбеде лакше и безбедније кретање Бањом.

ПОМОЋ МИНИ ЧИСТАЧА

Међу онима који су учествовали у акцији чишћења снега налазио се и мештанин Нишке Бање Слободан Николић. За разлику од свих осталих он снег није чистио лопатом већ мини чистачом који је добио на поклон од брата из Америке. Рад машине која по свом изгледу подсећа на косилицу изазвао је знатижељне погледе пролазника, а Николић је објаснио да је мини чистач први пут ове зиме употребио за чишћење снега ван свог дворишта.

ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања
ГО Нишка Бања

Коментари су затворени.