Vranjanac pobedio na Ostrovica trekingu

Vranjanac pobedio na Ostrovica trekingu

Trka na kojoj su takmičari imali zadatak da pretrče 31 km po planinskom terenu, održana je u selu Ostrovica u blizini Niša, a pobedio je Kristijan Stošić iz Vranja.

Skoro 130 trkača iz cele Srbije nadmetalo se u Ostrovici, a organizatori kažu da su svi imali samo reči hvale kako za takmičenje, tako i za prirodu ovog kraja.

Visoka temperatura je bilo jedino što je bilo teško, ali su se takmičari uspešno izborili i svi završili trku – kažu organizatori.

Kao drugi u najjačoj konkurenciji trku je završio Nišlija Milovan Milić, dok je treći bio Boban Lukić iz Kruševca. Kod devojaka prva je bila Beograđanka Biljana Bursać, a i u ovoj konkurenciji srebra se domogla Nišlijka Nevena Rajković, dok je treća bila Biljana Kostić iz Kragujevca.


Vranjancu dve medalje za tri dana

Medalja osvojena u Ostrovici nije jedina koju je Vranjanac osvojio prošle nedelje, pošto je samo tri dana ranije učestvovao na Petrovaradinskom mini maratonu. On je održan u Bačkoj Panaci, a Stošić je imao drugo najbolje vreme na stazi dužine 13 km.

Ova takmičarska godina je za sve nas počela fantastično i slobodno možemo reći da je grad Vranje upisan na atletskoj mapi Srbije velikim slovima – kaže Stošić.

Podsetimo, ovo je i te kako veoma uspešna sezona za člana Atletskog kluba Vranjski maratonci, pošto je pre tri meseca postao prvi Srbin koji je osvojio Beogradski maraton.

 

IZVOR: JUŽNE VESTI