Voda sve bliža Radikinoj Bari

Zajedničkim angažovanjem žitelja Radikine Bare i opštine Niška Banja krajem novembra krenula je izgradnja cevovoda koja će vodu od seoskog izvora dovesti do samog sela što će omogućiti izgradnju sekundarne vodovodne mreže. Predsednik Saveta građana Radikine Bare Vojkan Arsić kaže da su meštani pokrenuli akciju izgradnje vodovoda, jer nisu više mogli da čekaju da im neko iz grada pomogne. „Potrebe Radikine Bare za vodom su sve veće, a u celom selu imamo samo tri česme. Za izgradnju vodovoda prijavilo se 46 domaćinstava, a svako je uplatilo po 4.000 dinara. Opština Niška Banja je zdušno podržala našu akciju i obezbedila nam pomoć za nabavku rezervoara i cevi, a pruža nam i pomoć oko iskopa kanala“, istakao je Ilić i dodao da je to prva pomoć koja je stigla u Radikinu Baru posle četiri decenije.

Predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović izjavio je da već nekoliko godina opštinska vlast pokušava da zajedno sa meštanima reši problem vodosnabdevanja Radikine Bare.

„Uporno smo pokušavali svih proteklih meseci da problem rešimo institucionalnim putem, tako što bi svaka od nadležnih institucija u gradu odradila svoj deo posla. U više navrata sam molio direktora JKP „Naisus“ da to preduzeće uradi idejni projekat za vodosanbdevanje Radikine Bare, ali ti apeli nisu urodili plodom. Meštani su zbog toga uzeli stvar u svoje ruke, a opština Niška Banja će im pomoći da reše problem“, izjavio je Vidanović.

Direktor Direkcije za upravljanje i razvoj Niške Banje Siniša Krstić istakao je da će cevovod koji će meštani postaviti omogućiti izgradnju još jedne česme i vodovodne mreže u samom selu. „Biće postavljeno ukupno 1.100 metara cevi, tako da će voda biti sprovedena od izvora pa sve do poslednje kuće u selu. Kapacitet tih cevi biće sasvim dovoljan da na njih budu priključena sva domaćinstva“, rekao je Krstić.

Prema njegovim rečima, opština Niška Banja i Direkcija za upravljanje i razvoj Niške Banje pomogli su prošle godine meštanima Radikine Bare da na izvoru izgrade stanicu za hlorisanje, a pomoći će im i oko nabavke hlorinatora.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.