Svetski kup u paraglajdingu

Svetski kup u paraglajdingu

Vazduhoplovni savez Srbije organizuje od 17. do 24. juna 2017. godine Svetski kup u paraglajdingu, zbog kojeg su 130 najiskusnijih pilota sveta iz 30 zemalja posetili Srbiju i takmičiće se u nebeskim trkama i do 100 km, bez motora, na visinama do 3.500 metara.
Naša zemlja jedna je od pet destinacija, pored Francuske, Švajcarske, Brazila i Ekvadora, u kojoj se organizuje takmičenje ove godine, a tokom takmičenja, piloti će iz pravca Niša leteti prema Pirotu, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Dimitrovgradu.
Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šest pilota – Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević, dok su takmičenje podržali vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, grad Niš i Gradske opštine Pantele i Niška Banja.
Domaćin takmičenja danas je Niška Banja i takmičari kreću u 12:00 sati sa poletne staze Koritnjak. Poletište su obišli i uverili se da je sve spremno za početak predsednik Paraglajding kluba Grunf Goran Vučković i predstavnici Gradske opštine Niška Banja.

FB_IMG_1497858054127