SOKOLOV PUT – SKYRACE 2017

SOKOLOV PUT – SKYRACE 2017

4. Sokolov put skyrace održaće se u subotu, 09. septembra 2017. godine, u Niškoj Banji, u organizaciji Udruženja Freestylera, u saradnji sa Turističkom organizacijom Niša i Gradskom opštinom Niška Banja.
Ovogodišnji Sokolov put skyrace održaće se na teritoriji Niške Banje i Suve planine, odnosno na relaciji od Niške Banje do Trema (1810 mnv), sa početkom u 08:00 časova.
Programom Sokolov put skyrace-a predviđene su dve staze, i to: Sokolov put od 30km – vodi iz centra Niške Banje (280mnv) preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora, Sokolovog kamena, Trema (1.810mnv) do Bojaninih voda (860mnv); Sokolov put od 15km – ima istu satnicu/lokaciju starta i deonicu do Repetirora (kontrola podno Mosora) a odatle trkači idu uskim makadamskim putem na dole, posle 1,5km put naglo skreće na desno i blago uzbrdo, odatle imate još 1,3km do cilja a od toga je poslednjih 300m asfalt.
Pravo učešća na Sokolov put skyrace-u imaće svi zainteresovni koji se osećaju psiho-fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.
Za najbolje takmičare Sokolov put skyrace-a predviđene su vredne novčane i robne nagrade.