Polufinala gotova, finale akcije „Stop! Svi na sport“ na Vrtopu

Polufinala gotova, finale akcije „Stop! Svi na sport“ na Vrtopu

Grajom učenika više od 20 osnovnih škola iz Niša i okoline ispunjena je ovih dana Niška Banja, jer se u balon sali i na teniskim terenima održava akcija “Stop! Svi na sport”. Učenici 4. razreda imali su prilike da se nadmeću u slagalicama, igri memorije, kolektivnim sportovima, ali i atletici i streličarstvu, a finale na terenima na Vrtopu zakazano je za sutra.

U Sportskom savezu Niša, koji je sa policijom organizovao manifestaciju, kažu da su poseban utisak ostavili mališani iz okoline grada, koji se uvek rado odazivaju svim aktivnostima. Nažalost, često nemaju dovoljno dece jednog razreda za formiranje ekipe, pa su ovog puta bili primorani da pomešaju 3. i 4. razred.
Akcija traje 3 dana, dva su polufinalna i treći je finalni. Po 5 najboljih iz prvog i drugog polufinala idu u finale. Učestvuju 4. razredi osnovnih škola iz Niša, ali smo imali i one iz okoline, koji su stvarno zainteresovani uvek, snađu se i za prevoz i sve, ali ne mogu da sakupe dovoljno dece 4. razreda za ekipu, pa uzimaju i iz 3, ali bitno je samo da nisu stariji od četvrtog – kažu u Savezu.
Policija je osmislila i sprovela u delo igre memorije i slagalicu, dok su sportska udruženja bila zadužena za ostatak programa: atletike, odbojke, košarke, streličarstva, gimnastike i orjentiringa. Van takmičarskog dela, revijalno, predviđena je vožnja rolera i tenis.
Deca su mnogo srećna, mnogo im je lepo, oduševljeni su i ovim našim promotivnim materijalom. Oni koji zaista žele da učestvuju su odlični i učitelji i deca, svi se baš rado odazivaju ovome. Neke škole nisu došle, ali one koje jesu bile su odlične. I stvarno moram da pohvalim okolinu Niša, oni se stvarno uvek odazovu – ispričali su u Savezu.
Prvobitni plan bio je da sve aktivnosti budu na otvorenom, ali su zbog lošeg vremena poligoni morali da se prebace u balon salu, mada to očigledno nije pokvarilo raspoloženje mališana.

Inače, u Sportskom savezu Niša kažu i da su veoma zadovoljni aktivnošću, te da se nadaju da će im i sledeće godine biti odobren novac za nju.

 

IZVOR: JUŽNE VESTI