Planinski biciklizam i roler kros u Niškoj Banji

Planinski biciklizam i roler kros u Niškoj Banji

Niška Banja je, i ovog vikenda, bila preplavljena sportistima. Paralelno su održana dva adrenalinska takmičenja – Državno prvenstvo u planinskom biciklizmu i dinamični Roler kros na glavnom banjskom šetalištu.

Izuzetno zanimljivo bilo je i na jednom i na drugom takmičenju. Bilo je sreće zbog pobeda i medalja, ali bilo je i nezgodnih padova. Staza za bicikliste bila je posebno zahtevna, pogotovo iznad fontana, ali su najpripremljeniji biciklisti savladali krugove sa lakoćom. Ideja je da se ta staza, od sledeće godine, boduje za C1 kategoriju, odnosno da to bude staza na kojoj će biciklisti sakupljati olimpijske bodove.

Kada je reč o roler krosu, šetalište u Banji poslužilo je kao podloga za pionirski poduhvat postavljanja takozvanog “poligona spretnosti”. Takmičenja u rolerima u Srbiji uglavnom se organizuju u disciplinama spid i slalom, a Sportsko udruženje “Extreme” postavilo je pred takmičare nešto drugačiji izazov – zaobilaženje čunjeva, preskakanje prepreka, cick-cak vožnja… I sve to u što kraćem vremenu.

Pokrovitelj i biciklističke i trke na rolerima je bila Gradska opština Niška Banja, čiji predstavnici za sport ističu da im je cilj da, kroz ove i slične manifestacije, razviju sportski turizam.