OBELEŽEN DAN USTANKA U SRBIJI

OBELEŽEN DAN USTANKA U SRBIJI

Polaganjem venaca na spomenike palim junacima od 1912. do 1919. godine, palom borcu Aleksandru Saviću i palim borcima u Narodno oslobodilačkom ratu od 1941. do 1945. godine, u Jelašnici pored Niške Banje obeležen je 7. Juli, Dan ustanka u Srbiji.
Obeležavanju su prisustvovali, pored velikog broja meštana, rukovodstvo Gradske opštine Niška Banja i predstavnici udruženja boraca.
Obeležavanjem ovog događaja iz istorije srpskog naroda mi istovremeno ispunjavamo obavezu prema mnogobrojnim žrtvama i borcima, koji su svoje živote položili na braniku svoje domovine u borbi za slobodu i ljudsko dostojanstvo.
Obraćajući se prisutnima, predsednik Skupštine Gradske opštine Niška Banja rekao je da je velika čast na današnji dan i praznik biti na ovom mestu i deliti duh hrabrosti, čestitosti i borbe za našu Republiku. On je dodao da je 7. juli značajan datum u istoriji Republike Srbije. Opština Niška Banja će negovati istoriju, poštovati čuvare istorije i ljude koji su najzaslužniji za slobodu našeg neba i naše zemlje i slobodu naših naroda.
„Vama veliko hvala, jer smo ponosni na ono što smo nasledili. Zato imamo veliku obavezu da našoj deci u nasleđe ostavimo iste vrednosti“, poručio je na kraju predsednik Skupštine, Zoran Jovanović.

7 5 6

4 3

 

2 8