Novo lice parka u Niškoj Banji

Gradska opština Niška Banja započela je sanaciju centralnog banjskog parka i glavnog izvorišta tople vode. Projektom sanacije planirano je da bude izgrađena jedna nova pešačka staza i popločane sve preostale staze u parku, uređen vodeni tok od česme „Tri kralja“ do hotela „Radon“ i kompletno preuređeno izvorište koje se nalazi u neposrednoj blizini banje. U opštini Niška Banja kažu da će sanacija parka i izvorišta koštati ukupno 36 miliona dinara, s tim što će 15 miliona dinara platiti Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, dok će ostatak para biti isplaćen iz opštinske kase.

„Pečaške staze u parku ispred hotela „Radon“ asfaltirane su još 1978. godine, i od tada na njima ništa nije urađeno. Narednih dana staze će biti popločane betonskim pločama visokog kvaliteta, a park će dobiti još jednu novu stazu. U okviru rekonstrukcije vodotoka koji prolazi kroz centralni banjski park predviđeno je da pored uređenja samog vodotoka bude izgrađen i novi prelaz sa staklenim gazištima i rukohvatima od drveta. Glavno izvorište tople banjske vode pretrpeće takođe velike izmene, sam izvor će biti obložen kamenom, biće napravljene kaskade, i portal koji će biti od kamena i kovanog gvožđa, a biće postavljeno i novo osvetljenje tako da će ovo mesto postati još jedna turistička atrakcija Niške Banje“, istakao je većnik GO Niška Banja Vladan Pavićević.

On je istakao da će završetkom radova u parku ispred hotela „Radon“, preostati još da se preuredi još samo prostor oko fontane, pošto je centralno banjsko šetalište opština Niška Banja kompletno rekonstruisala pre tri godine.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.