Niška Banja sjajan domaćin takmičenja u planinskom biciklizmu

Niška Banja sjajan domaćin takmičenja u planinskom biciklizmu

U Niškoj Banji održane su izuzetno zanimljive trke u brdskom biciklizmu koje se nalaze u međunarodnom kalendaru Svetske unije biciklista, ali istovremeno predstavljaju i takmičenja za Kup Srbije. Još jednom je potvrđeno da je staza u Niškoj Banji jedna od najboljih u regionu.

Učestvovalo je više od 150 takmičara u nekoliko disciplina, a u onim najjačim, u konkurenciji seniora i seniorki kvalitet su pokazali Marko Stanimirović i Ivana Kostić iz Biciklističkog kluba „Naissus 018“ koji su stigli do druge pozicije i vicešampionskog zvanja u Kupu Srbije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste i to što se trka u Niškoj Banji bodovala i za kvalifikacije za Olimpijske igre u Japanu 2020.godine.

Jedan od najozbiljnijih kandidata za potencijalno drugo mesto u ženskoj reprezentaciji Srbije upravo je naša Nišlijka Ivana Kostić.

Pohvalno o samoj trci u Niškoj Banji izrazio se i selektor naše reprezentacije

I dok se Novosađani nadaju organizaciji Evropskog prvenstva, niškim klubovima već je ponuđena organizacija državnog prvenstva.

Nema sumnje da bi organizacija državnog prvenstva u brdskom biciklizmu predstavljala novi benefit i za samu promociju Niške Banje.

Izuzetno zadovoljan celokupnom organizacijom bio je i Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadužen za omladinu i sport.

Dobit od ovakvih manifestacija jeste višestruka, a jedan od ciljeva je i da što veći broj mladih bude u sistemu sporta.

Kup Konstantina u brdskom biciklizmu koji je održan u Niškoj Banji, organizovao je Biciklistički klub „Konstantin“ iz Niša, uz podršku brojnih sponzora i gradske opštine Niška Banja, a pod pokroviteljstvom Grada Niša.

IZVOR: SPORT JUGA