Hoteli u Niškoj Banji uskoro ponovo na prodaju

Hoteli u Niškoj Banji uskoro ponovo na prodaju

Čuveni niškobanjski hoteli “Ozren” i “Partizan”, koji godinama ne rade, kako kaže predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, od naredne godine mogli bi da dobiju nove vlasnike, jer će biti raspisana javna licitacija za njihovu prodaju.

Nakon što je Poreska uprava stavila “Ozren” i “Partizan” pod hipoteku, jer, kako objašnjava Jovanović, dosadašnji vlasnik Srba Ilić nije plaćao porez, tek od pre nekoliko dana stvoreni su uslovi za raspisivanje licitacije.
Bilo je 28 nekih zabeležbi koje se tiču tih hotela, koje su onemogućavale licitaciju. Pre neki dan je i poslednja zabeležba skinuta sa tih hotela i sada očekujemo da Poreska uprava u najskorije vreme raspiše licitaciju. Od ponedeljka ćemo možda da znamo i tačan datum licitacije – rekao je Jovanović.

On dodaje da će prodajom tih hotela, doći i i do njihovog uređivanja, pa, kako kaže, neće više predstavljati ruglo Niške Banje.
Svi hoteli bi trebalo da dobiju novog vlasnika. Meni nije bitno da li je to Srba Ilić ili neki novi vlasnik, meni je bitno da hoteli rade i da ne predstavljaju više ruglo u Niškoj Banji – rekao je Jovanović.

Podsetimo, hoteli su tokom privatizacije prodati “Srbija turistu” čiji je vlasnik američki biznismen niškog porekla Srba Ilić i od tada su njihova vrata zatvorena.

Ilić je 2014. prodao „Ozren“ i „Partizan“ sopstvenoj firmi iz Rume, ali zbog neplaćanja poreza, Poreska uprava je oba hotela stavila pod hipoteku.

 

 

Izvor: JUŽNE VESTI