Festival polena u Niškoj Banji

Drugi po redu Festival polena održan je od 27. do 29. aprila na centralnom šetalištu u Niškoj Banji. Posetioci festivala mogli su da kupe pčelinje proizvode, prvenstveno polen i pergu, kao i pribor i opremu za pčelarstvo. Kao propratne manifestacije drugog po redu Festivala polena organizovane su tribine o pčelinjim proizvodima i o aktuelnim problemima u pčelarstvu. Svi zainteresovani građani mogli su da poslušaju predavanje o proizvodnji polena i perge koje je održano u osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji.

Predsednik Udruženja pčelara „Suva planina“ Čedomir Jovanović podsetio je da organizovanjem festivala polena ovo udruženje označava početak pčelarske proizvodnje, a organizovanjem festivala „Brend med Suva planina“ označava završetak sezone. Jovanović je objasnio da je na ovogodišnjem festivalu polena učestvovalo malo izlagača pošto je uslov za postavljanje štanda bilo da pčelari imaju registrovane pčelinjake, da imaju veterinarska uverenja i analize meda, a mali broj pčerala iz ovog kraja ispunjava sve te uslove.

Predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da je pčelarstvo razvojna šansa banjske opštine. On je naglasio da opština pruža podršku pčelarima i da je veoma zahvalna svim pčelarima koji učestvuju na Festivalu polena i Festivalu meda, jer na ovaj način upotpunjuju banjsku turističku ponudu.

Organizatori Drugog „Niškog festivala polena“ su Udruženje pčelara „Suva planina“ i Pčelarska zadruga „Suva planina Med“, a pokrovitelj je Gradska opština Niška Banja.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.