Asfaltiranje puta na deonici Ostrovica – Ravni Do nakon skoro 50 godina

Asfaltiranje puta na deonici Ostrovica – Ravni Do nakon skoro 50 godina

Izvođenje radova na deonici puta Ostrovica – Ravni Do obišla je gradonačelnica Dragana Sotirovski sa saradncima. Meštani sela kažu da rekonstrukciju puta čekaju skoro 50 godina, od 1975. godine kada je prvi i poslednji  put asfaltiran, iako je plan za rekonstrukciju odavno napisan, prema njihovim rečima.

„Prvi i poslednji put asfaltiran 1975. godine, a da je autobuski prevoz pušten 1976. Gotovo pola veka kasnije stiglo je na red i da se ova deonica puta od Ostrovica do Ravnog Dola rekonstruiše. Ovde nam žive ljudi, mahom su to povratnici iz grada ili drugih gradova, vratili su se na svoja ognjišta, ovaj deo je fantastičan zbog prirode, zbog toga što može da se ubaci u turističku ponudu grada Niša.

Jedan od najvećih turističkih potencijala ovog mesta svakako je i hidroelektrana „Sveta Petka“ koja je izgrađena 1908. godine, a deonica puta trenuntno je neprohodna i zahteva rekonstrukciju.

Prema rečima predsednika Opštine Niška Banja, Dušana Živkovića, ovaj put je izgrađen pre oko 50 godina. On ističe da je to veoma važna deonica za tu opštinu i možda jedna od najvećih deonica koja je uređena na teritoriji opštine Niška Banja u poslednje vreme.

„U pitanju je izgradnja deonice puta od ulaza u naseljeno mesto Ostrovica pa sve do Ravnog Dola, negde oko  8 km puta. Ostrvica je bogata i kulturnim nasleđem, tačnije nekada se ovaj kraj zvao Mala Sveta Gora- ima puno manastira i veliki broj crkava“, objašnjava Živković.