Tradicionalna muzika i hrana

Veliki letnji festival  nastavlja se večeras u Niškoj Banji, na platou kod fontane.

Od 19:00 sati mališani će se zabavljati u društvu instruktora plesnog kluba SWING . U istom terminu održaće se finalne poslastičarska, umetnička i šahovska radionica.

Od 20:00 sati nastupiće gradski hor i orkestar „Justinijana Prima“ iz Lebana, a od 21:00 Učiteljski hor „Lira“ iz Niša. Na bogatom repertoaru ovih horova naći će se veliki broj starih izvornih i starogradskih pesama, kao i ruske romanse, francuske šansone i grčke pesme.

U subotu 26. jula, od 18:00 do 20:00 sati poznate auto kuće iz Niša, Bros auto, Raavex group i Velja auto ljubiteljima četvorotočkaša  promovisaće nove modele putničkih vozila. U istom terminu biće odžana i izložba vespi.

Od 20:00 sati Udruženja žena „Srce“ i „Kruna“ predstaviće se izložbom tradicionalnih ručnih radova i rukotvorina. Posecioci festivala će takođe moći da degustiraju tradicionalna sprska jela koja članice ovih udruženja pokušavaju da sačuvaju od zaborava. Udruženje gljivara pripremaće jela od pečuraka, predstavnici Srvljiga tradicionalni specijalitet belmuž a očekuje nas i lovački gulaš. Za dobro vino biće zaduženi vinari iz sićevačkog vinogorja, a za dobru atmosferu ansamb Groš iz Niša.

Komentari su zatvoreni.