Skupština GO Niška Banja donela odluku o formiranju Mesnih zajednica

Odbornici Skupštine Gradske opštine Niška Banja jednoglasno su usvojili odluku o formiranju Mesnih zajednica na području ove gradske opštine. Na redovnom skupštinskom zasedanju je istaknuto da će Mesne zajednice u Opštini Niška Banja ponovo zaživeti već početkom naredne godine, ali pod uslovom da odluku o njihovom formiranju potvrdi i Skupština grada Niša.
Formiranje Mesnih zajednica predstavlja jednu od najvažnijih odluka za budućnost meštana ovog kraja. Odluka koju su doneli odbornci  Skupštine predviđa da svako naseljeno mesto na području Opštine Niška Banja ima svoju Mesnu zajednicu i izabranog predstavnika koji će zastupati i štititi interese te zajednice. Mesne zajednice će imati izvorna ovlasčenja, imaće mogućnost da raspisuju samodoprinose, moći će da obezbeđuju sredstva  za realizaciju različitih komunalnih i drugih poduhvata. Mesne zajednice će moći da same određuju svoje prioritete u oblasti komunalne izgradnje, a Opština će usvajati te prioritete i uvažavati njihove odluke.
Gradska opština Niška Banja će obezbediti logističku podršku, ali i sredstva koja su neophodna za formiranje Mesnih zajednica.

Komentari su zatvoreni.