Prioritet uređenje banje

Gradska opština Niška banja spremna je za projektno finansiranje, a u narednom periodu prioritet je uređenje banje, ali i obnova seoske infrastrukture, kažu u rukovodstvu opštine.

Međutim, privatizacija koja očekuje Institut Niška banja ne znači put na bolje, jer je to ozbiljna zdravstveno-rehabilitaciona institucija, a ne samo centar za velnes i rekreaciju.

U gradskoj opštini Niška banja nadaju se da će projektno finansiranje od početka sledeće godine poboljšati turistički potencijal banje. Kako kaže predsednik Zoran Vidanović, opština će konkurisati za uređenje sportsko-rekreativnog centra Vrtop, letnje pozornice, staza zdravlja i centralnog dela banje, koji je već velikim delom preuređen.

U narednom periodu biće unapređena i seoska infrastruktura na teritoriji opštine, dodaje Vidanović.

Vidanović smatra da će zahvaljujući srednjeročnim projektima opština Niška banja dobiti više novca od Ministarstava kao i međunarodnih organizacija i institucija i da je upravo ovakvo finansiranje njena razvojna šansa. Ipak, ono što je, kako smatra, nepotrebno je privatizacija Instituta Niška Banja. To nije samo rekreacioni velnes centar, već ozbiljna zdravstveno-rehabilitaciona ustanova i naučno nastavna baza Medicinskog fakulteta, kaže Vidanović.

Turizam je razvojna šansa čitavog grdada, smatra Vidanović, zbog čega budući projekti treba da budu usmereni ka ovoj grani.

Komentari su zatvoreni.