Po lične karte i pasoše u Nišku Banju

Meštani opštine Niška Banja, ali i sva druga lica sa prebivalištem na području grada Niša moći će ubuduće da dođu do novih ličnih dokumenata i u odeljenju PU Niš u Niškoj Banji. Nakon privremenog izmeštanja, ponovo je otvoren šalter za izdavanje ličnih karata i pasoša u odeljenju Policijske uprave u zgradi Gradske opštine Niška Banja.
Portparol Policijske uprave Niš Lidija Pavlović izjavila je da će građani moći da zamene lična dokumenta bez prethodnog zakazivanja.
„Za razliku od drugih mesta u gradu na kojima se izdaju lična dokumenta uz prethodno zakazivanje, u Niškoj Banji to nije potrebno, već je neophodno da građani dođu na šalter sa prethodno pribavljenom neophodnom dokumentacijom i uplatama. Šalter za izdavanje ličnih dokumenata biće otvoren svakog radnog dana od 7.30 do 15.30“, naglasila je Pavlović.
Ona je objasnila da u proteklom periodu lična dokumenta nisu mogla da se dobiju u Odeljenju u Niškoj Banji zbog organizacionih problema i zbog toga što je jedan broj zaposlenih morao da bude prebačen u Mesnu kancelariju „Filip Klajić“, kako bi bile smanjene gužve i redovi u toj kancelariji.
Predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović istakao je da ponovno otvaranje šaltera za izdavanje ličnih dokumenata u odeljenju Policijske uprave u Niškoj Banji predstavlja nastavak dobre saradnje ove opštine sa Policijskom upravom u Nišu.“Izuzetno smo zahvalni PU Niš što je prepoznala interese i potrebe meštana banjske opštine u oblasti koju zovemo javnim servisom. Verujem da će sledeći korak biti otvaranje policijske stanice. To je interes opštine Niška Banja, a za to postoje svi kadrovski i tehnički uslovi“, rekao je Vidanović i podsetio da je GO Niška Banja učestvovala u opremanju prostora u kome je smešten šalter za izdavanje ličnih dokumenta.
Predstavnici PU Niš najavili su ovom prilikom da će u narednom periodu Odeljenje u Niškoj Banji prerasti u Policijsku stanicu, što će doprineti većoj bezbednosti građana na čitavom području opštine.

GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.