MTB Trofej KONSTANTIN

Biciklistička trka MTB Trofej Konstantin održana je 08.06.2014. na obroncima Suve planine sa startom i ciljem u centru Niške Banje. Na MTB trci koja se po prvi put organizuje u Nišu nastupilo je preko 100 licenciranih i nelicenciranih takmičara iz Srbije i Crne Gore. Takmičari iz različitih kategorija, od 6 pa do preko 50 godina oprobali su se na kružnoj šumskoj stazi dužine 4300 m pred velikim brojem ljubitelja biciklizma. Staza uredjena specijalno za ovo takmičenje pobrala je simpatije učesnika koji nisu krili zadovoljstvo i nazvali je jednom od najizazovnijih i najbolje obeleženih staza u regionu sa sjajnom prirodom i velikim potencijalom za razvoj planinskog biciklizma. Iako se po prvi put organizuje, ova trka je privukla i najznačajnija imena srpskog i crnogrskog biciklizma. 
Reprezentacija Crne Gore, Bojan Djurdjić, biciklista kragujevačkog Radničkog, višegodišnji prvak Srbije i nekoliko puta pobednik Balkanskog šampionata, Aleksa Marić iz Crvene Zvezde, Ivana Kostić iz Orlovca-Crna Trava samo su neka od značajnijih imena koja su obeležila ovu trku i doprinela njenom značaju i težini.
Prvo mesto u kategoriji Elita zauzeo je Bojan Đurđić (Radnički Kragujevac) sa startnim brojem 1, nakon njega kroz cilj je prošao Aleksa Marić (Crvena Zvezda), dok je treće mesto pripalo Demiru Muliću, crnogorskom reprezentativcu. Prva u kategoriji Woman Elite bila je Ivana Kostić (Orlovac Crna Trava), drugoplasirana Nikolina Despotović iz Crne Gore i na trećem mestu našla se Jovana Vuković iz BK Fanatik – Novi Sad.

Ostali rezultati po kategorijama:
* U-23: 1.Demir Mulić (Crna Gora), 2. Igor Đapić (Crna Gora),3.Dejan Đolić (Progresiv)
* Juniori: 1. Armin Mulić (Crna Gora), 2. Milija Gojak (Crna Gora), 3. Aleksandar Stanić (BK Ciclemania)
* Juniorke: 1. Milica Rajković (Orlovac Crna Trava), 2. Marija Rajković (Orlovac Crna Trava),
* Kadeti: 1. Stefan Bajčeta (Crna Gora), 2. Dalibor Canović (Crna Gora), 3. Nikola Gvozdenović (Radnički Kragujevac)
* Mlađi kadeti: 1. Rijad Gorčević (Crna Gora), 2. Saned Ibrahimović (Novi Pazar),3. Ersin Ibrahimović (Novi Pazar),
* Mastersi: 1. Aleksandar Marić (Radnički Kragujevac), 2. Goran Ristić (Orlovac Crna Trava), 3. Vladimir Stanar (BK Ciclemania Zrenjanin)
* Hobby sport: 1. Miroljub Nedeljković (Led Circle Vranje), 2. David Jovanović (Železničar MBN), 3. Dušan Kulić (Železničar MBN) 
* Hobby fan: 1. Dušan Cvetkov (Bike M, Pirot), 2. Vladeta Manić (Bike M, Pirot), 3. Bratislav Đorđević (Bike M, Pirot)
Pored već poznatih balkanskih imena u MTB, značajne rezultate postigla je Reprezentacija Crne Gore sastavljena od biciklista iz Bijelog Polja, Nikšića i Bara koji su osvojili 9 medalja i isto toliko pehara. Da je najbolji biciklista Crne Gore, Demir Mulić, u kategoriji „Elite“ uspeo da pobedi višestrukog Šampiona Balkana, sada profesionalca u Profi kontinentalnom klubu „SALCANO“ iz Istambula – Bojana Đurđića i takmičara „Crvene Zvezde“ Aleksu Marića, uspeh crnogorske ekipe bio bi stoprocentan. 
Nagrade su pobednicima dodeljene po MTB pravilniku Srbije, dok su za tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama bile predviđene medalje i pehari.
Predstavnici Biciklističkog Saveza Srbije koji su prisustvovali trci, zadovoljni su ostvarenim rezultatima i predstavljaju Nišku Banju kao destinaciju sa velikim potencijalom za razvoj brdskog biciklizma, al i ostalih vidova ekstremnih sportova i rekreacije. 
Posetioce koji su uživali u vožnji i svom vikend odmoru oduševio je gest jednog od članova BK „Bike M” iz Pirota koji je nakon trke na očigled svih prisutnih zaprosio svoju devojku. 
Biciklističku trku „Trofej Konstantin” organizovao je BK Konstantin iz Niša, uz podršku Opštine Niška Banja i Turističke organizacije Niša.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.