Novo lice SRC „VRTOP“

Uređenjem Sportsko-rekreativnog centra „Vrtop“ i prostora oko ovog centra, u Niškoj Banji završeni su javni radovi koji su trajali tačno pet meseci. Na javnim radovima u Niškoj Banji bilo je angažovano 11 radnika, a oni su kompletno preuredili SRC „Vrtop“. Osim što su očistili divlje deponije oko centra, postavili su i nove reflektore i ogradu. Koordinator za javne radove iz Direkcije za upravljanje i razvoje Niške Banje Dejan Stamenković istakao je da je1,9 miliona dinara ukupna vrednost javnih radova izvedenih u 2011. godini u Niškoj Banji, i da ovi radovi predstavljaju nastavak projekta „Dečiji osmeh“ koji je opština pokrenula pre nekoliko godina.

„Projekat „Dečiji osmeh“ podrazumeva postavljanje izletničkih kompleta i dečijih igrališta na celoj teritoriji opštine Niška Banja. Za poslednje tri godine uspeli smo da u svakom naseljenom mestu napravimo bar jedno dečiji igralište, tako da sada imamo 27 igrališta i izletničkih mesta“, naglasio je Stamenković.

Predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović podsetio je da opština Niška Banja već nekoliko godina zaredom organizuje javne radove.

„Učinak radnika koji su bili angažovani na javnim radovima je evidentan. Od prostora koji je bio urastao u korov, dobili smo lepo uređen sportski kompleks koji će uskoro ponovo biti u funkciji. Učinićemo sve da u opštinskom budžetu obezbedimo sredstva da na proleće ponovo organizujemo ovakve javne radove, jer je ovakav način rada izuzetno koristan i za samu opštinu ali i za angažovane radnike. Oni su posle više godina provedenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, najzad dobili šansu da ponovo rade i da nešto zarade“, rekao je Vidanović. On je istakao da će uređenje SRC „Vrtop“ biti nastavljeno i u narednom periodu i to postavljanjem nove obloge na teniskim terenima i izgradnjom pomoćnih prostorija.

Komentari su zatvoreni.