Humanitarni koncert učenika Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji „PEVAJ ZA NOVI ŽIVOT“

Koncertom pod nazivom „Pevaj za novi život“ učenici Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji priključili su se akciji „Bitka za bebe“. Humanitarni koncert u kome su učestvovali sadašnji i bivši učenici škole u Niškoj Banji i kulturno-umetničko društvo „Nikola Tesla“ održan je u petak, 23. decembra u školskoj hali, a ulaznica je koštala 100 dinara. Akciju banjskih učenika podržala je i Gradska opština Niška Banja donacijom od 20.000 dinara. Učenici su humanitarni koncert „Pevaj za novi život“ održali i u hotelu „Radon“
Direktor škole „Ivan Goran Kovačić“ Steva Tričković rekao je da su učenički parlament i nastavnici organizovali koncert kako bi prikupili sredstva za nabavku inkubatora, ali je koncert i prilika da se obeleži to što je škola u Niškoj Banji je pre dvadesetak dana dobila sertifikat od Ministarstva prosvete kao škola bez nasilja.
Predsednik Gradske opštine Niška Banja Zoran Vidanović pozdravio je akciju banjskih učenika i istakao da opština nema mnogo para, ali da će uvek dati svoj doprinos kada su humanitarne akcije u pitanju. Vidanović je istakao da opština nastoji da obezbedi i stalnu pomoć za najmlađe stanovnike banjske opštine. On je najavio da će porodice koje u toku 2012. godine dobiju drugo ili treće dete dobiti socijalnu podršku iz opštinskog budžeta.

GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.