Delegacija GO Niška Banja posetila Sloveniju

Delegacija opštine Niška Banja koju su činili zaposleni iz Opštinske uprave i JP Direkcija za upravljanje i razvoj Niške Banje posetila je krajem oktobra slovenačku opštinu Šentjur, a razlog posete bila je realizacija aktivnosti iz projekta „Niška Banja – banja za mlade“. Ovaj projekat vredan 2,8 miliona dinara opština Niška Banja realizuje zajedno sa opštinom Šentjur, a uz finansijku podršku danskog programa LEDIB koji je obezbedio 70,5 odsto sredstava, odnosno bezmalo dva miliona dinara. Projekat „Niška Banja – banja za mlade“ ima za cilj da pomogne razvoju ekstremnih sportova u Niškoj Banji, poboljša njenu turističku ponudu i iskorišćenost smeštajnih kapaciteta, i unapredi rad opštinske administracije na polju podrške razvoju sportskog turizma.
Tokom trodnevnog boravka u Sloveniji predstavnici Niške Banje promovisali su banjsku turističku ponudu, terene za ekstremne sportove i klubove koji se bave ovim sportovima. Delegacija Niške Banje imala je takođe priliku da se upozna sa radom Opštinske uprave Šentjur i Razvojne agencije Kozjansko, kao i sa radom, kapacitetima i načinom turističke promocije slovenačkih banja „Terme Čatež“ i „Terme Olimia“ i seoskog imanja „Novak“.
Pomoćnik predsednika Gradske opštine Niška Banja i menadžer projekta „Niška Banja – banja za mlade“ Dragan Jovanović, ističe da je promocija Niške Banje izazvala veliko interesovanje u Šentjuru.
„Prezentacija turističkih potencijala Niške Banje bila je organizovana u Opštinskoj upravi u Šentjuru i u prostorijama Razvojne agencije Kozjansko. Na prezentacijama smo predstavili poletne staze za paralajdin takmičenja Koritniku i Sićevu, planinarenje u Jelašničkoj klisuri, planinski biciklizam, letnju regatu na Nišavi, ski i snoubord takmičenja na skijalištu Bojanine vode, i moto kros na Pločama. Najveće interesovanje Slovenci su pokazali za Nišavsku regatu i takmičenja u paraglajdingu“, izjavio je Jovanović
Prema Jovanovićevim tokom boravka u Sloveniji ustanovljeno je da opština Šentjur može pomoći Niškoj Banji u boljem iskorišćenju velnes centra, i u razvoju ski centra i etno turizma.

GO Niška Banja
GO Niška Banja
GO Niška Banja

Komentari su zatvoreni.