Vladimir Kopicl dobitnik ovogodišnje nagrade „Ramonda serbica“

Vladimir Kopicl dobitnik ovogodišnje nagrade „Ramonda serbica“

Ovogodišnja nagrada za doprinos srpskoj književnosti “Ramonda serbica” za 2017. godinu, biće uručena Vladimiru Kopicli na 27. Međunarodnoj književnoj koloniji.

Žiri koji su u sastavu činili Vladislav Bajac, dobitnik nagrade “Ramonda Serbica” za 2012. godinu, niški pesnik i prozni pisac Zvonko Karanović i profesorka književnosti Filozofskog fakulteta u Nišu Snežana Božić, rekli su da je Kopicl izuzetan esejista i pozorišni i filmski kritičar.

Njegova umetnička hrabrost, afirmacija sadržaja nacionalne kulture, kao i kontinuirano delovanje na polju srpske književnosti bili su i više nego dovoljni razlozi za našu jednoglasnu odluku, saopštio je žiri ovogodišnje Književne kolonije.

Koloniju će ove godine posetiti 13 afirmisanih književnika, od kojih je i dvoje Nišlija. Neki od njih su Ljubica Arsić, Sonja Atanasijević, Vladimir Pištalo, Darko Tuševljaković, Aleksandar Šurbatović, Dejan Matić, Goran Stojčić iz Beograda, Kaja Pančić iz Pirota, Jasmina Topić iz Pančeva, Nišlije Vladimir Stanimirović i Aleksandar Kostadinović, Vladimir Kopicl iz Novog Sada i Srđan Srdić iz Kikinde.

I ove godine, 27. put po redu, književna kolonija će se održavati u Sićevu kraj Niša od 13. do 17. septembra. 

Ovogodišnji pokrovitelj programa književne kolonije je grad Niš, dok je organizator Niški kulturni centar.

 

IZVOR: NIŠKE VESTI.RS