Teška i atraktivna staza-izazov za bicikliste Srbije i Crne Gore

Teška i atraktivna staza-izazov za bicikliste Srbije i Crne Gore

Proteklog vikenda u Niškoj Banji održana je trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu. Na vrlo atraktivnoj i zahtevnoj stazi, veštinu i umeće je pokazalo oko stotinu takmičara iz Srbije i Crne Gore. Dominirali su takmičari iz Crne Gore koji su kući poneli 6 medalja, od toga dve zlatne.

Biciklizam

Najuspešniji u kategoriji ELITE bio je crnogorski šampion Demir Mulić. Najuspešniji naš takmičar je bio Jovan Rajković, koji je zauzeo treće mesto. Ukupno je bilo 12 kategorija u kojima su se nadmetali takmičari. Najuspešniji takmičari su pored novčanih nagrada, dobili i vaučere za odmor u Vrnjačkoj Banji.

Niska Banja Biciklizam

Ujedno je, pre početka prve trke održano i revijalno takmičenje školaraca sa teritorije grada Niša. Najuspešniji je bio Lazar Dinić, učenik šestog razreda.
Organizator ovog takmičenja je bio Biciklistički klub Konstantin uz saradnju sa Gradskom opštinom Niška Banja.

Biciklizam

Trka je dosta dobro ocenjena i od strane stručnjaka crnogorske reprezentacije.

“Organizator ovoga interesantnog i kvalitetnog biciklističkog takmičenja nije škrtario u dodjeli sportskih odličja, pa je crnogorski tim, pored tri zlatne, jedne srebrene i dvije bronzane medalje, uz nepopularna četiri četvrta mjesta kući ponio i 6 pehara”, rekao je Branko Hajduković iz reprezentacije Crne Gore.

Biciklizam

„Zahvaljujem se svima koji su pomogli da ova manifestacija prođe u najboljem mogućem redu, a i svima koji su dali svoj doprinos i svojim posmatranjem trke. Nadamo se da će sledeće godine ova, već tradicionalna, trka biti za stepenik više i ugostiti još mnogo stranih takmičara. Sama lokacija je vrlo atraktivna i ima veliki potencijal, i trebamo to iskoristiti u promovisanju Niša i Niške Banje“, rekao je predsednik Biciklističkog kluba “Konstantin” Igor Antić.

Niska Banja Biciklizam