Peti rođendan Direkcije za javni prevoz Grada Niša

Peti rođendan Direkcije za javni prevoz Grada Niša

Bolji kvalitet javnog prevoza u Nišu i ušteda sredstava iz gradskog budžeta ciljevi su koji su postignuti posle pet godina rada i postojanja Direkcije za javni gradski i prigradski prevoz Niša, rečeno je na svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubileja javnog komunalnog preduzeća. Trenutno se radi na uvođenju moderne prodaje karata i novog GPS sistema za praćenje autobusa, kaže direktor preduzeća, Saša Petronijević. Svakoga dana na ulice Niša izađe 116 autobusa koji prevezu oko 100.000 putnika dnevno. Na godišnjem nivou usluge Direkcije za javni prevoz u Nišu koristi oko 35 miliona građana.
„Iako smo najmlađe preduzeće u Nišu, za pet godina smo unapredili kvalitet prevoza, obnovili vozni park i omogućili bolji red vožnje u skladu sa potrebama građana. Preduzeće posluje pozitivno i bez pomoći grada“, istakao je direktor Direkcije za javni prevoz, Saša Petronijević. Petronijević dodaje da je u toku implementacija GPS sistema koji će svi niški autobusi dobiti do kraja godine, kako bi se pratilo njihovo kretanje i unapredio red vožnje i broj linija.
„Početkom sledeće godine uvešćemo i displeje na frekventnim autobuskim stajalištima u gradu koji će najavljivati vreme dolaska autobusa i korisnicima pružati sve bitne informacije niškog javnog prevoza“, kaže Petronijević.
Ovih dana je postavljeno 45 novih autobuskih stajališta u gradskom i prigradskom saobraćaju, a tokom sledeće godine biće obnovljena sva autobuska stajališta na teritoriji Niša.
Svečanoj akademiji povodom pet godina rada i postojanja Direkcije za javni prevoz prisustvovali su predstavnici gradskog i opštinskog rukovodstva, direktori javnih preduzeća, ustanova i institucija, kao i mnogobrojni partneri.

fb_img_1475262139288