Održana biciklistička akcija „Budi brža od kancera“

Održana biciklistička akcija „Budi brža od kancera“

Po ugledu na evropsku akciju “Vožnja za žene”, koja ima cilj da skrene pažnju na problem obolevanja ženskih reproduktivnih organa od raka, slična aktivnost organizovana je i u Srbiji. Tako su ovog vikenda biciklisti-rekreativci iz Jagodine krenuli na jug, a plan je da za 8 dana pređu 600 km i na tom putu obiđu veće gradove u ovom delu zemlje.
Kako kažu u Udruženju građana Jagodinski biciklisti, koji su organizatori, ekipu koja će voziti čini 13 rekreativaca. Najmlađi ima 42, a najstariji 63 godine i niko od njih se nikada nije bavio biciklizmom.
Tim koji vozi čine biciklisti-rekreativci različitih zanimanja, svi ujedinjeni u odlučnosti da svojim majkama, ženama, sestrama, ćerkama i svim ženama Srbije prenesu poruku – Budi brža od kancera – kažu u Udruženju.
Od gradova na jugu, biciklisti će obići Pirot, Zvonačku Banju, Babušnicu, Vlasotince, Leskovac, Nišku Banju, Niš i Prokuplje.
Domaćini akcije u Niškoj Banji  bili su Gradska opština Niška Banja i Klub samohranih roditelja. Posetioci su imali priliku da probaju specijalitet iz kotlića, pogledaju izložbu tradicionalnih ručnih radova i domaćih proizvoda, uživaju u muzici i svečano dočekaju ekipu rekreativaca.

4 2 5 3