Održan 13. „Vinofest“ u Vršcu

Održan 13. „Vinofest“ u Vršcu

Tradicionalna vršačka vinarska manifestacija „Vinofest“ održana je 16. i 17. marta 2018.godine.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, obišla je štandove i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima vinarija koje učestvuju u izložbenom ali i u takmičarskom delu Festivala.

Iz razgovora sa proizvođačima vina saznala je da je vinarima u Srbiji najteži deo osvajanje domaćeg tržišta, kao i da se sve više mladih ljudi uključuje u vinarstvo i vinogradarstvo. Obradovala se što je iz godine u godinu sve više izlagača na Vinofestu, kao i zbog toga što svake godine imamo priliku da probamo neka nova vina. Svim učesnicima ovogodišnje manifestacije poželela je mnogo uspeha u takmičarskom delu Festivala, i naravno dobar i kvalitetan ovogodišnji rod grožđa.

Posebno zadovoljsvo izrazila je prilikom obilaska štanda Niške Banje i razgovora sa članom Veća Gradske opštine Niška Banja, Miroslavom Đokićem, načinom gde je na jednom mestu napravljen spoj promocije vina ovog kraja ali i turističkih potencijala Niške Banje i okoline. To je pravi pokazatelj kako se voli kraj iz koga se dolazi i posao koji se radi.

Ovogodišnji, 13. Međunarodni festival vina „Vinofest“ okupio je oko 50 izlagača iz zemlje i inostranstva. Među njima su bili i  ovogodišnji pobednici manifestacije “Dani vina i meraka”, Podrum Kratina iz Sićeva i Vinarija Ivan iz proseka. Tokom festival vinari iz Gradske opštine Niška Banja uspostavili su mnogobrojne kontakte i razmenili iskustva sa vinogradarima i vinarima iz Srbije i inostranstva. U takmičarskom delu zauzeli su visoka mesta i osvojili srebrne i bronzane medalje.

Predstavnici opštine Niška Banja održali su sastanke sa predstavnicima lokalne samouprave, Turističke organizacije Vršca, predstavnicima iz bivših jugoslovenskih republika i inostranstva sa temom organizovanja manifestacija u oblasti vinskog turizma, razmene iskustava i mogućnosti za dalju saradnju.

IMG_20180316_110252 IMG_20180316_110800 IMG_20180317_133712 IMG_20180317_133802