Gradska opština Niška Banja se priprema za slavu: Sve spremno za SVETOG ILIJU

Gradska opština Niška Banja se priprema za slavu: Sve spremno za SVETOG ILIJU

U centralnom delu parka u Niškoj Banji postavljena je nova bina kod fontane, što je još jedan korak više u uređenju ovog dela pošto su nedavno tezge koje su se nalazile u glavnoj ulici zemanjene drvenim kućicama, kaže Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja.

On dodaje da je bina dobijena od Evropske unije zahvaljujući prekograničnom IPA projekta. U vreme proslave slave Niške Banje, Svetog Ilije, bina će biti na raspolaganju gostima koji tim povodom dolaze, odnosno, već afirmisanim grupama i izvođačima.

“Nakon toga će biti na raspolaganju neafirmisanim umetnicima koji žele da pokažu svoje stvaralaštvo za šta smo raspisali i konkurs”, dodaje Dejan Jovanović.

Dejan Jovanović, predsednik GO Niška Banja

 

Niška Banja se, inače, priprema da proslavi slavu, Svetog Iliju, 2. avgusta.

“Slava će kao i uvek započeti liturgijom u crkvi Svetog Ilije u banji, nastaviće se događajem koji organizuje Dom zdravlja, “Dani zdravlja u Niškoj Banji”, a nakon toga u 18 sati u amfiteatru stacionara Niška Banja biće održana svečana akademija”, objašnjava Jovanović.

Opština Niška Banja za slavu očekuje oko 300 gostiju. Za vreme slavlja i opuštanja goste će zabvaljati Saita i Crne mambe na šetalištu i to sa novopostavljene bine.

Predsednik gradske opštine Niška Banja dodaje da je novo uređenje banje, sa svim novim sadržajima koji su sada ponuđeni, preuzeto od Sokobanje. Opština je uložila oko milion dinara da obezbedi da svaka kućica, ima ih 17, dobije struju.

“Kućice će biti na raspolaganju svima koji su do sada prodavili suvenire na šetalištu, a na ovaj način ceo prsotor će izgledati mnogo urešenije i lepše”, dodaje Dejan Jovanović.

“Turisti ali i posetioci Banje iz Niša i dalje će u mnogo prijatnijem ambijnetu mogu da kupe neki od suvenra koji su im ponuđeni, ali i poljoprivredne proizvode iz ovog kraja”.

 

IZVOR: NIŠKE VESTI