Završeni 16. Dani vina i meraka

Završeni 16. Dani vina i meraka

Proglašenjem najboljih proizvođača belog i crnog vina i najboljih proizvođača lozove rakije u Niškoj Banji završeni su 16. „Dani vina i meraka“.

Posetioci su mogli da besplatno probaju vina i rakije, ali i kulinarske specijalitete iz ovog kraja.  Priliku da na „Danima vina i meraka“ promovišu svoje proizvode iskoristile su i ovdašnje zanatlije i udruženja, pa su u centru Niške Banje bili postavljeni i štandovi sa ručno rađenim suvenirima.

Žiri, koji su činili poznati domaći enolozi, za najboljeg proizvođača crnog vina u 2018. godini proglasio je Slobodana Todorovića iz Sićeva. Za najboljeg proizvođača belog vina proglašen je Ivan Petrović iz Proseka, a titulu najboljeg  proizvođača lozove rakije poneo je  Miroslav Jović iz Niške Banje.

Uručujući nagrade najuspešnijima, predsednik Gradske opštine Niška Banja Dejan Jovanović istakao je da su vino i merak postali prepoznatljivi brend Niške Banje zahvaljujući upravo dobrim vinogradarima i vinarima.

Pored pehara, za vinogradare koji su osvojili prvo mesta na finalnom takmičenju, Gradska opština Niška Banja obezbedila je putovanje na Sajam vina u Vršcu, dok će drugo i treće plasirani otputovati i posetiti Sajam vina u Negotinu i Rajačke pivnice.

1 2 3

31 33 34

9 8

7 6

5 4