X ETNO SUSRETI

X ETNO SUSRETI

Tradicionalna, deseta po redu manifestacija „Etno susreti“ održaće se 1. i 2. septembra 2017 godine, na centralnom šetalištu u Niškoj Banji, u organizaciji udruženja žena „Kruna“ iz Niške Banje, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Niška Banja.

Cilj „Etno susreta“, po rečima predsednik opštine Niška Banja, Dejan Jovanović je očuvanje kulturne baštine i negovanje etno tradicije naših krajeva. Etno susrete predstavljaju način da se promoviše i turistički potencijali koji Niška Banja tek treba da iskoristi.

Na štandovima na centralnom banjskom šetalištu moći će da se pronađu tradicionalna nošnja, ukrasi, ukusna domaća hrana i još mnogo toga što karakteriše Srbiju i njenu tradiciju. Deseti „Etno susreti“ u Niškoj Banji ove godine okupiće više od 100 izlagača  iz cele Srbije, Makedonije, Slovačke i Crne Gore.

U takmičarskom delu snage će dmeravali domaći kuvari i stare zanatlije. Biraće se najbrža pletilja i vezilja. Drugi dan je predviđen za održavanje FOLKLORIJADE (nadigravanje folklornih grupa u mlađoj i starijoj kategoriji).

Telefon za dodatne informacije i prijavu : 064 02 555 71, Danijela.